Temporals

TEMPORALS

Aquests últims dies hem vist com la meteorologia ha canviat dràsticament i es que som a ple hivern, i com a tal, tenim molts dies de pluja i vent i en alguns casos inclús neu.

Important el manteniment dels pneumàtics, en general tot l’any però especialment en èpoques de pluja i neu. Hem de controlar la pressió del pneumàtic tal com marca el fabricant i que la banda de rodament no sigui inferior a 1.6mm. En cas de neu, molt importat dur cadenes per la neu o altres sistemes homologats per circular. Si nomes tenim dues cadenes, les posarem a les rodes motrius.

Important també la visibilitat de la carretera. Els vidres han d’estar tots nets i desentelats. Utilitzar el neteja-parabrises, per tant substituir-lo quan ja no netegi be. Important veure i ser vistos. Utilitzarem les llums tant de dia com de nit per facilitar la visibilitat, i utilitzarem les anti-boires en casos extrems.

Recordeu tenir el vehicles amb gasolina suficient per no quedar-nos tirats i igual d’important, tenir bateria als telèfons mòbils.

Sempre circular en precaució, la distancia de frenada en cas de pluja es multiplica per dos i en cas de neu, deu vegades mes.

Precaució a la carretera, Sempre.